Komplettera ditt grovfoder

Jag har en del produkter som kan användas för att komplettera en foderstat vid brist på grovfoder. Bäst effekt får du genom att välja den eller de produkter som passar ditt ordinarie grovfoder bäst.

Alla produkter kan köpas separat eller beställas på pall med fri leverans direkt till ditt stall. Sortimentet från St. Hippolyt och Agrobs innehåller fler produkter än de jag har valt att ha hemma. Kontakta mig för mer information.

Luzerne Mix

Förstklassigt snittat grovfoder – hack som ges torrt

Luzerne Mix är ett hygieniskt förarbetat grovfoder med lucern, grönhavre och klöver. Den mycket stabila kvaliteten gör den ytterst användbar och praktisk att hantera.

Grönhavre är ett grovfoder där havren skördas innan axet bildas. Inblandning av grönhavre ger en fin balans mellan kalcium/fosfor jämfört med ren lucern.

Du kan läsa mer om Luzerne Mix här:

Säck 18 kg, pris 350 kronor* (ca 17,20 kr/kg)

 

Glyx-weise höcobs

Höcobs för att dryga ut grovfodret – behöver blötläggas

Glyx-Wiese Höcobs är en helt naturlig produkt från Bodensjöområdet i Tyskland. De unikt skonsamma skördemetoderna bidrar till att bevara både näringsämnen, fiberstruktur, bladdelar och gräsets frön. Höcobsen tillverkas av ca 40 olika grässorter.

Glyx-Weise Höcobs behöver blötläggas före servering, ca dubbla mängden vatten i max 30 minuter.

Du kan läsa mer om Glyx-Weise Höcobs här:

Säck 25 kg, pris 345 kronor* (ca 12,40 kr/kg)

 

Grünhafer

Lägsta värdena för socker och stärkelse

Grünhafer är grönhavre som är havre skördat innan axet utvecklas och bildar sitt spannmål. Grünhafer är ett rent grovfoder med en bättre balans av kalcium/fosfor än ren lucern. Grünhafer har ett oerhört lågt innehåll av socker på 2,9 % och stärkelse på under 1 %. Grünhafer är rik på naturliga vitaminer, mineraler och spårämnen.

Du kan läsa mer om Grünhafer här:

Säck 15 kg, pris 410 kronor* (ca 27 kr/kg)

 

Pre Alpin Weisencobs

Höpellets med stor mångfald

Pre Alpin Weisencobs innehåller över 60 olika grässorter och örter vilket ger en stor variation och mångfald för hästen. Pelletsen är extra stor vilket ger en fin struktur och lite längre fibrer än t.ex. Glyx-Weisencobs.

Du kan läsa mer om Weisencobs här:

Säck 20 kg, pris 365 kronor* (ca 18 kr/kg)

 

* Priserna avser prislista från 1 augusti 2019.