Okategoriserade

Nutristar

Fullständigt coolNutriStar

Redan vid födseln har de en beundransvärd muskelmassa och en uttalad överlinje. Westernhästar imponerar med en kompakt kroppsbyggnad och ett lugnt temperament. Dessa hästar är som regel lätta att hålla i hull och de har därför behov av ett specifikt foderkoncept.

NutriStar

Till Westernhästar och muskelbyggande hästar

Papperssäck à 20 kg

Denna fiberhaltiga, kolhydratfattiga müsli är tack vara sin speciella mineralisering speciellt lämplig till Westernraserna. Proteinet är av mycket hög kvalitet, men moderat i mängden. NutriStar är dessutom speciellt användbar till unga hästar under uppträning samt till muskelfattiga hästar av alla raser.

–  Högsta kvalitet av proteiner för att understödja muskeluppbyggnaden
–  Högt innehåll av fibrer och spannmålsgroddar.
–  Med örter, havsalger, kallpressade oljor och oljehaltiga frön.
–  Lågt innehåll av spannmål.

Speciellt understödjande för muskulaturen
Westernhästar som Quarter, Appaloosa, Paint och andra hästar, som ursprungligen avlades fram för att arbeta med nötkreatur, är genetiskt utrustade med en stor muskelmassa som utgör en större andel av den samlade kroppsvikten än hos andra ridhästraser. De är samtidigt ofta mer lättfödda än andra raser och ett specialfoder till dessa hästar ska därför å ena sidan tillföra en begränsad mängd energi, men å andra sidan samtidigt täcka behoven av specifika muskelrelevanta näringsämnen. Om fodringen inte ger passande täckning för dessa behov kommer skelett, senor, ledband och leder att konkurrera om näringsämnena. Då kan det uppstå en bristsituation som orsakar tidiga tecken på slitage. Men också bland de andra hästraserna kan det finnas individer som har behov av en fodring med moderat kolhydratinnehåll och hög proteinkvalitet. En genomtänkt fodring är samtidigt helt nödvändig för att bevara ett stabilt temperament, en balanserad häst och en bra matsmältning.

Muskelrelevanta ingredienser
NutriStar tillför proteiner av högsta kvalitet, medan det samlade proteininnehållet är moderat. Energitilldelningen är baserad på högsta kvalitet av pektinhaltiga råvaror, oljefrön och oljor. Det låga kolhydratinnehållet är först och främst gynnsamt för muskulaturen, som dessutom understöds av specifika mineraler. Olika antioxidanter som vitamin E och OPC:er skyddar muskelcellerna mot fria radikaler. Allt detta är viktigt för att säkra en tillräcklig energiproduktion och ett bra muskelarbete.

UTFODRINGSREKOMMENDATION

Ca 300-600 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med ett näringsrikt grovfoder av god kvalitet. Vid lägre tilldelning eller vid näringsunderskott rekommenderas dessutom ett komplement av Gemüse-Kräuter-Mineralien. Ett högre energibehov kan täckas med ett litet tillskott av annat kompletteringsfoder t.ex. NaturMüsli.

1 liter = ca 600 g NutriStar