Foder

Jag har ett grundutbud av St. Hippolyts och Agrobs produkter hemma. Utbudet varierar under året då olika säsonger ställer olika krav på hästens utfodring.

För hösten och vintern 2018/2019 har jag fler sorter av grovfoderprodukter hemma, kontakta mig gärna för mer information eller läs mer längre ner.

 

Struktur-Energetikum

Kronan på verket – varje dag

Detta fina foder ger hästen en näringskälla rik på örter, som den behöver för att upprätthålla ett aktivt immunförsvar och en stark vitalitet. Fodret passar alla hästar där man vill uppnå höga resultat. Generellt hög sundhet och blank päls, rena luftvägar samt välfungerande matsmältning och kretslopp.

Struktur-Energetikum innehåller naturliga vitaminer, organiskt bundna mineraler och spårämnen så att de dagliga behoven av näringsämnen kan täckas, även genom en relativt liten daglig giva.

Du kan läsa mer om Struktur-E här:

 20 kg säck, pris 460 kronor*

 

NaturMüsli med örter

Full av nyttiga ingredienser, koncentrerat och välsmakande

NaturMüslin är framtagen speciellt för de nordiska länderna och innehåller flera olika energihaltiga råvaror och växtdelar med högt innehåll av näringsämnen. Den koncentrerade formen gör NaturMüsli till ett attraktivt och ekonomiskt foder, där en liten mängd täcker hästens behov av vitaminer och mineraler. Fibrer från bergshö med många örter ger müslin en bra struktur och bidrar till lång tuggtid vilket ger hästen en bra ätupplevelse.

Du kan läsa mer om Naturmüsli här:

20 kg säck, pris 380 kronor*

 

EquiGardEquiGard

Specialfoder till hästar med ökad risk för fång, överviktiga hästar etc.

Det sägs att mindre ofta är mer, det gäller dock inte för livsviktiga näringsämnen. Framförallt inte när det redan förekommer störningar i kolhydratomsättningen som är fallet vid metabolisk sjukdom. Även om energinivån ska hållas på en moderat nivå är det viktigt att såväl de lättfödda hästarna som svårfödda får tillräckligt med näring för att bevara en aktiv ämnesomsättning och hög vitalitet.

EquiGard är en helt spannmålsfri fibermüsli till hästar som har behov av en stärkelse- och sockerfattig utfodring. Equigard har en mycket hög och enastående mineralisering, som understödjer energi- och sockerämnesomsättningen.

Du kan läsa mer om Equigard här:

20 kg säck, pris 460 kronor*

 

Naturmüsli SOLO

Mycket fibrer, lite stärkelse

NaturMüsli SOLO är ett fiberbaserat, lättanvänt och välfungerande foder, som med utgångspunkt i hästens matsmältningsmässiga krav helt täcker
behovet av näring även för högpresterande hästar. Det höga fiberinnehållet och mycket låga stärkelseinnehållet gör att SOLO har ett lågt glykemiskt index (GI).

Du kan läsa mer om Naturmüsli SOLO här:

20 kg säck, pris 375 kronor*

 

Alpengrün müsli

Med hänsyn till det naturliga

Alpengrün müsli är ett torkat hö med stor variation av grässorter med tillskott av rotfrukter. Alpengrün müsli är rik på vitala ämnen, fri från spannmål och melass och utan konstgjorda ämnen. Det är en väldigt fin naturprodukter som passar alla hästar även de med känslig ämnesomsättning. Även kräsna hästar brukar älska Alpengrün müsli.

Du kan läsa mer om Alpengrün müsli här:

15 kg säck, pris 450 kronor*

 

Performance fiber HP

Proteintillskottet som balanserar ett grovfoder med för lite protein.

Performance Fibre High Protein är ett koncentrerat och fiberbaserat proteintillskott som används för att komplettera ett grovfoder med lågt innehåll av smältbart råprotein. Den har ett högt innehåll av smältbart råprotein och essentiella aminosyror och tillför dubbelt så många aminosyror som t.ex. lucern.

Performance fiber bör blötläggas med minst dubbla mängden vatten före servering.

Du kan läsa mer om Performance fiber här:

Säck 25 kg, pris 540 kronor*

 

Luzerne Mix

Förstklassigt snittat grovfoder

Luzerne Mix är ett hygieniskt förarbetat grovfoder med lucern och grönhavre. Den mycket stabila kvaliteten gör den ytterst användbar och praktisk att hantera.

Grönhavre är ett grovfoder där havren skördas innan axet bildas. Det ger en fin balans mellan kalcium/fosfor jämfört med ren lucern.

Du kan läsa mer om Luzerne Mix här:

Säck 18 kg, pris 350 kronor*

 

Glyx-weise höcobs

Höcobs för att dryga ut grovfodret

Glyx-Wiese Höcobs är en helt naturlig produkt från Bodensjöområdet i Tyskland, där diversiteten av örter och grässorter är mycket hög. De unikt skonsamma skördemetoderna bidrar till att bevara både näringsämnen, fiberstruktur, bladdelar och gräsets frön.

Glyx-Weise Höcobs behöver blötläggas före servering, ca dubbla mängden vatten i max 30 minuter.

Du kan läsa mer om Glyx-Weise Höcobs här:

Säck 25 kg, pris 345 kronor*

 

Grünhafer

Grönhavre som grovfoder

Grünhafer är grönhavre som är havre skördat innan axet utvecklas och bildar sitt spannmål. Grünhafer är ett rent grovfoder med en bättre balans av kalcium/fosfor än ren lucern. Grünhafer har ett oerhört lågt innehåll av socker på 2,9 % och stärkelse på under 1 %. Grünhafer är rik på naturliga vitaminer, mineraler och spårämnen.

Du kan läsa mer om Grünhafer här:

Säck 15 kg, pris 410 kronor*

 

Irish Mash

Balsam för kropp och själ

Detta foder är perfekt vid matsmältningsproblem, sjukdom, om hästen inte vill dricka, extra tillskott vid tävlingar, innan transport, före och efter hårt arbete, till äldre hästar med tuggproblem, vid foderomläggning eller som belöning.

Fodret är mycket välsmakande och aptitstimulerande. Det stabiliserar tarmmiljön, främjar matsmältningen och förebygger kolik. Fodret bör vara en del av foderstaten på vilodagar, under pälsbyte, efter hårt arbete och under sjukdom.

Du kan läsa mer om Irish Mash här:

Säck 15 kg, 365 kronor*

 

Alpengrün mash (Agrobs)

Välsmakande och välgörande – allt från de gröna områdena

Aplengrün mash är helt utan spannmål och melass. Innehåller inga konstgjorda tillsatser. Den främjar matsmältningen genom ett högt innehåll av tarmvårdande slemämnen. Har ett högt innehåll av råfibrer och vitalämnen.

Används med fördel till hästar med problem i ämnesomsättningen (fång, EMS, PSSM, cushing), vid störningar i matsmältningenföre och under pälsbyte,vid återhämnging eller som uppbyggnadsfoder.

Du läsa mer om Alpengün mash här:

Säck 15 kg, pris 465 kr*

 

Glyx-mash

Mycket glädje – utan tillfört socker

Glyx-Mash har ett lågt innehåll av socker och stärkelse, och den är helt utan spannmål, melass och gluten. Den är därför extra lämplig till hästar som behöver en fodring som är skonsam för magen och har ett lågt innehåll av kolhydrater.

Du kan läsa mer om Glyx-mash här:

15 kg säck, 390 kronor*

 

MicroVital

Spårämnes och vitaminbooster

MicroVital tillför mineraler och spårämnen i biologiskt högupptaglig form för att snabbt utjämna brister. MicroVital används till hästar som har problem med hälsan, välbefinnandet och även sviktande prestationer.

MicroVital ges som en kur normalt en till två gånger per år.

Du kan läsa mer om MicroVital här:

3 kg hink, 735 kronor*

10 kg hink, 2 235 kronor* (beställningsvara)

 

GKM – Gemüse-Kräuter-Mineralien

Brett spektra av  vitaminer och mineraler, en bra och bred bas som täcker de flesta hästars dagsbehov

GKM är baserad på naturlig algkalk. Ett högt kalciuminnehåll är viktigt när hästar fodras med stora mängder spannmål där det är nödvändigt att justera kalcium/fosforförhållandet. Också dräktiga eller lakterande ston samt unghästar under uppväxt kan ha nytta av detta mineraltillskott.

GKM innehåller alla viktiga mineraler, spårämnen och vitaminer samt essentiella aminosyror i ett noggrant avstämt inbördes förhållande.

Du kan läsa mer om GKM här:

10 kg hink, 475 kronor*

25 kg säck, 1 050 kronor*

 

SemperCube

De praktiska och goda mineraltärningarna

SemperCube är en mycket hanteringsvänlig mineraltärning, som är speciellt lämplig som mineraltillskott till hästar på bete, där det inte ges något kompletteringsfoder eller till hästar som står på en ren grovfoderdiet.

SemperCube kan lätt läggas i fickan, så det är enkelt att ge hästen på bete eller individuellt i flocken.

Du kan läsa mer om SemperCubes här:

3 kg hink, 240 kronor*

10 kg hink, 725 kronor* (beställningsvara)

25 kg säck, 1 585 kronor* (beställningsvara)

 

* Priserna avser prislista från 1 augusti 2019.

 

För Agrobs katalog, klicka här.

Självklart kan jag beställa hem alla varor ur sortimentet, vänligen kontakta mig för mer information.